25 Nisan 2017 Salı

Montessori Yatak

MONTESSORİ YATAK

Montessori yatak, genel algı üzerine bilindiği gibi yer yatağı değildir. Çocukların uykusu geldiğinde kendiliğinden kolayca yatabileceği, uyandığında yatağını kolay bir şekilde toplayabileceği eğlenceli bir araçtır.
Montessori yatak, çocukların tertip ve düzeni öğrenmesi, kendi başına bir şeyleri başarabilmesi için İngiltere’nin ilk kadın doktoru olan Maria Montessori tarafından metot olarak geliştirilmiş ve 0-6 yaş çocukların eğitimi için kullanılmıştır.

Montessori Yatak Özellikleri

Çocuklar için alçak yatak ürünleri olan Montessori yataklar zevklere göre değişkenlik gösterebilir. Hazır olarak imal edilmiş Montessori yatak modelleri genellikle doğal ahşap malzemelerinden üretilip su bazlı boyalar ile boyanarak imal edilirler. Bu şekilde kanserojen madde içermeyen bir yatak özelliği taşır. Çocuk Odası

Ahşap malzemesi olarak masif ağaç ürünleri kullanılır. Masif ağaç tomruktan elde edilen ağaç parçalarıdır. Tomruktan kesilerek elde edilen ahşap malzemeler kurutularak kullanılır. Ekstra kimyasal işlem görmediği için çocukların sağlığını da korur.
Farklı renk seçenekleri mevcuttur. İstenilen renklerde kimyasal olmayan su bazlı boyalar ile boyanırlar.

Montessori yatak ölçüleri farklılık gösterir. Çocuğunuzun uyku alışkanlıkları göz önünde bulundurularak geniş veya dar ölçüler tercih edilebilir. Geniş olması çocuğunuzun uyku esnasında rahat hareket etmesini sağlar. Rahat hareket edemeyen çocuklarda uyku bölünme problemi ile birlikte huzursuzluk ve asabiyet gibi durumlarda ortaya çıkabilir.

Montessori Yatak Fiyatları

Montessori yatak fiyatları, ölçülerine ve özelliklerine göre değişik fiyatlarda satışa sunulurlar. Ucuz Montessori yatak tercih etmektense doğal ahşap malzemelerinden üretilmiş, kanserojen madde içermeyen, kimyasal olmayan boyalar ile boyanmış olanları tercih etmek daha doğrudur.
Çocuğunuzun uyku alışkanlıklarını düzenlemeye yardımcı olan Montessori yataklar çocuğunuzun gelişimine ve öğrenme yeteneğine katkısı düşünüldüğü takdirde fiyatları ikinci planda kalacaktır.

Montessori yatak kullanmak yani çocuklar için alçak yatak kullanmak çocuğun kendi başın yatağına geçip uyumasını, uyandığında kendiliğinden yatağından kalkmasını kolaylaştıracaktır. Yatağın kullanılmaya başlaması ile birlikte çocuğa verilecek uyandıktan sonra yatağı toplama eğitimleri, uyandıktan sonra giyinme eğitimleri gibi eğitimleri daha eğlenceli ve kolay öğrenilebilir bir duruma getirecektir.

Yatağın alçak olması kadar yatağın çocuk için ilgi çekici materyaller ile süslenmesi veya dizayn edilmesi de son derece önemlidir. Sevdiği çizgi film karakterlerine ait görsellerle tasarlanmış yatak örtüleri ilgi çekici olabilir.

Montessori Yataklar çocuğunuzun gelişim süreci olan 0-6 yaş aralığında en büyük destekçiniz olacaktır.

Çocuğunuzun eğitimi konusunda atabileceğiniz en ciddi adımların başında bir Montessori yatak almak olmalıdır.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder